Ripsikoulutuksessa opitaan aina tuotekohtaisesti parhain tapa työskennellä. Tämän takia alalla yleisesti opetetaan keskenään erilaisia tapoja asennukseen sekä kaikkiin työvaiheisiin. (Asennustapaan vaikuttaa olennaisesti myös ripsiliiman annostelutavat, joita niitäkin on useita erilaisia.)
Keskenään hieman erilaisia yleisimpiä asennustapoja ovat:
1.nuolaisu
2.maalaminen
3.kitkaaminen
4.liu'uttaminen
5.suoriltaan asentaminen
6.kiertäminen/kietominen
Jokaisessa tekniikassa on omat hyvät sekä huonot puolensa: Taitamaton tekijä saattaa kitkaamisella "nipistellä" asiakasta laiton aikana, tai pahimmassa tapauksessa oma ripsi voi kokonaan repeytyä irti. Maalaminen menee helposti haaveiluksi, jolloin liimakerrokset ehtivät kovettua eikä siksi lopullinen sidos ole kestävä, liu'uttaminen saattaa viedä tyviosalta kaiken liiman, suoriltaan asentaminen taas saattaa jättää liimapallon tyveen. Nuolaisu saattaa jättää liimasidoksen heikoksi ohuilla kuiduilla, kiertäminen on muuten vaan hankalaa. Jokaisella tavalla voidaan kuitenkin onnistuneesti toteuttaa kauniit ja kestävät ripsienpidennykset!
-Mitä nopeampi liima, sitä vähemmän asennukseen on aikaa. Ripsiliimoilla, joiden asettumisaika on 3-5 sekuntia, ehtii halutessaan maalata, 1-2 sekunnin liimoilla ei. Liiman viskositeetti vaikuttaa myös asennustapaan: mitä ohuempaa liima on koostumukseltaan, sitä paremman lopputuloksen saa vain kevyellä painamisella. Entä mitä tapahtuu, jos näin toimii paksummalla liimalla? Paksumpi liima voi levittämättä jättää tyveen näkyvän liimapallon, joka voi tukkia ripsirajaa ja estää siten vauvaripsien kasvun täyteen mittaansa. Paksumpaa liimaa työstetään siis mieluummin joko maalamalla tai kitkaamalla, sekä myös liu'uttamalla.
Pysyvyyden kannalta olennaisin osa on ripsien tyviosa, eli viimeinen milli. Tyven ollessa irti omasta ripsestä se saattaa aiheuttaa asiakkaalle pistävää tunnetta silmää räpytellessä, jolloin ripset liikkuvat ja tällöin kuidun tyvi tökkii luomeen. Pistävää tunnetta saattaa myös aiheuttaa jos omia ripsiä on eksynyt useampi yhteen kuituun liimattuna. Mikäli ripsi on liimattu pitkältä matkalta, se saattaa pysyä mukana pidempään mutta tuntuu epämiellyttävältä.
Omien ripsien erottelu on kaiken A ja O. Tähän täytyy käyttää aikaa juuri niin paljon kuin siihen tarvitsee. Jotta kuidun voisi asentaa, on oltava yksi oma ripsi eroteltuna, johon sen aikoo asentaa. Mikäli poimit kuidun ja kastat sen liimaan, ja vielä tässä vaiheessa erottelet, saattaa kuituun annosteltu liima jo kovettua eivätkä ripset pysy asiakkaalla, sillä liima lähtee polymerisoitumaan heti huoneilmassa olevan kosteuden vaikutuksesta.
![]() |
Käsien asento vaihtuu sulavasti sen mukaan mihin kohtaan ripsikuituja aiotaan asentaa. |
Lopputuloksen kannalta tärkeää on huomioida, että ripset asennetaan kauniisti ja suoraan. Mikäli ripsi asennetaan vinoon, myös oma ripsi lähtee kasvamaan vinoon. Jos asiakkaan omat ripset kasvavat vinoon, niitä voi koittaa suoristaa kiertämistekniikalla. Ulkonurkassa erityisen tärkeä on huomioida etteivät ripset niin sanotusti vietä ulkosyrjää kohti. Ripsien kasvusuuntaa voi siis koittaa oikaista asentamalla ripsikuidut kiertäen oman ripsen ympärille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti